За трката

Obstacle Course Race (OCR)

Leunovo OCR

трка чија што должина и тежина ги задоволува сите оние кои имаат желба да пробаат нешто ново, оние кои се двоумат, а секако и оние најспремните.

Должина

12 КМ

Денивелација

+/- 350 метри

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЈА


Поради владините мерки со кои се предвидува приложување и проверка на сертификат за имунизација на секаков вид на настани на отворено, а ценејќи дека поради таа причина ќе се изгуби рекреативниот, тимскиот и натпреварувачкиот дух на настанот, односно ќе се преполови бројката на учесници и ќе се изгуби тимското натпреварување, организацијата на "OCR LEUNOVO" одлучи да ја одложи трката до првиот погоден момент за нејзино одржување. Се надеваме дека ќе наидете на разбирање на ваквата одлука со цел во најскоро време да имаме квалитетна трка која ќе се случи за прв пат во Македонија.

OCR.MK

Obstacle Course Racing претставува трчање на терен исполнет со пешадиски препреки, кој се повеќе станува популарен спорт низ Светот. ОCR.МК како организација има тркачки караткер, кои исто така ви нуди незаборавна авантура и одлично искуство од повеќе аспекти. Трки со препреки во нашата земја се нешто ново и затоа ни е огромна честа да ви понудиме вистински адреналин, тест за вашата фитнес форма и уживање во природа. “Да се биде на стартната линија, некогаш е доволна цел” – мислиме ние. Со големо задовослтво ви ја најавуваме “Leunovo OCR” . Трка која ќе се одржи во Националниот парк Маврово во селото Леуново.

Скокање преку вертикални ѕидови, качување по јаже, ползење низ кал, носење вреќи со песок, гаѓање со копје, трчање низ плитки потоци, стрмнини, адреналин, забава, среќа, болка и задоволство се само некои од работите кои ќе ги доживеете на LEUNOVO OCR!


Стартот на трката започнува на самата брана на Мавровското езеро во село Леуново, од каде што се упатува према шумите на Националниот парк.

Можете да се пријавите во 3 категории и тоа:

- Мажи (за машки над 18 години)

- Жени (за женски над 18 години)

- Екипно - Минимум 4 тркачи, во кои мора да има женско а резултатите ќе се земаат од најдобрите 3 машки и најдобро женско во тимот. Може да се пријават неограничен број од ист тим со тоа што во полето "тим" при пријавувањето ќе го напишете името на вашиот тиме, а системот автоматски ќе ве поврзе со останатите кои го имаат впишано истиот тим.

Леуново, Маврово

Македонија

26-ти Септември

10:30 AM – 05:00 PM

500+ Учесници

Освежителни пијалаци

Имате прашања?

Каде ќе биде стартот на трката
Стартот на трката започнува на самата брана на Мавровското езеро во село Леуново, од каде што се упатува према шумите на Националниот парк. Препреките со кои ќе се соочите се општо познати пешадиски препреки кои што некои од нив дополнително ќе ви бидат осветлени во понатамошниот период.
“Leunovo OCR” ќе биде место каде што ќе можете да се предизвикате самите себе, но и како тим. Задоволство ни е што ќе можеме да ви понудиме авантуристичка трка во која ќе можете да земете учевство и како тим, а преку него и да конкуруирате меѓу најдобрите тимови на трката.

Спонзори

Пријавување

Obstacle Course Race (OCR)

Котизации

Од (15.07 - 15.08) - 1100 ден

Од (15.08 - 15.09) - 1500 ден

  • Влез
  • Освежителни пијалаци
  • Dry Fit Маица
  • Сертификат
  • Медаља
  • Забава со DJ на крајот од трката каква што не сте доживеале
Пријави се
Награден фонд

Категорија мажи: 1-во место 300 евра, 2-ро место 200 евра, 3-то место 100 евра

Категорија жени: 1-во место 300 евра, 2-ро место 200 евра, 3-то место 100 евра

Екипно: 1-место 400 евра, 2-ро место 300 евра, 3-то место 200 евра